Web Analytics

Innerlijk Kind

Een tijdje geleden sprak ik met een klant na de yogales over het kind in jezelf, ofwel ‘het innerlijk kind’ en gaf hij aan dat het leuk zou zijn als ik een yogales met dit thema zou doen.

Tijdens mijn vakantie in Portugal kwam dit tijdens een middag op het strand spontaan zo mooi naar voren, dat ik nu dit thema laat terugkomen in de les, en het door middel van mijn eerste blog wil delen.

Het innerlijk kind kun je op meerdere manieren interpreteren. Je kunt meerdere innerlijke kinderen hebben, het bijvoorbeeld zien als het kind in jou wat nog altijd graag wil spelen en je dit als volwassene soms vergeet of dat het niet van je mag. Het kind in jou wat dingen heeft aan- of afgeleerd als kind wat je op dit moment als volwassene in je huidige leven juist tegenwerkt. Het kind in jou wat bepaalde emoties of gebeurtenissen nog niet heeft verwerkt. Of misschien heb je er helemaal niks mee, of geef je er op jouw manier je eigen draai aan, dat kan natuurlijk ook. Het volgende gebeurde er bij mij tijdens een middagje strand.

Ik zat relaxed op mijn handdoek  een beetje te soezen in het zonnetje. Het waaide redelijk hard en ik zag dat er een klein opblaasbare kinderband voorbij kwam waaien. Omdat er niet veel mensen waren, gokte ik dat het was van een gezinnetje wat verderop zat. Ik wandelde naar hen toe om het te geven. De ouders lagen lekker te slapen en hadden niet gezien dat het was weggewaaid. Hun dochtertje ook niet. Ik vroeg in het Engels of het van hun was en ze bedankte mij voor het terug brengen.

Even later kwam het meisje, ze was denk ik iets van een jaar of twee, drie, alleen naar mij toelopen. Ze kwam me een schelpje brengen, en alhoewel ik niets verstond van wat ze in het Portugees mompelde, was het overduidelijk dat ze me kwam bedanken omdat ik haar band had teruggebracht. Alsof het schelpje nog niet genoeg was, wilde ze haar dankbaarheid ook nog tonen door wat zand aan me te schenken en nam ze echt de tijd om dit zorgvuldig in mijn hand te plaatsen waarmee ik ook dankbaar het schelpje had aangenomen.

Ik bedankte haar voor haar cadeautje en zwaaide nog even naar haar ouders toen ze terugliep. Het was zo ontzettend lief gebaar, maar vooral de intentie en volledige onschuld waarmee ze dat deed ontroerde me. Zonder het met veel woorden te zeggen, voelde ik dat ze me heel dankbaar was, dit duidelijk wilde laten merken en dat ze wilde zeggen dat ik echt heel erg lief was. Soms zegt een bepaalde energie, uitstraling of een gebaar meer dan duizend woorden.

Ik was ontzettend ontroerd, en daar op mijn handdoek liet ik het moment op mij inwerken en voelde ik waarom het me zo raakte. Onder andere door haar ontzettend lieve onschuld en het feit dat ze helemaal alleen naar mij toe kwam wandelen. Maar ook omdat ze onbewust mij een spiegel voorhield. Dat ik wel wat vaker tegen mijzelf , mijn innerlijk kind die uitgegroeid is tot een volwassen vrouw, mag zeggen dat ik een mooi en lief mens ben. Dat dit niet hoeft te zitten in grootste zaken, maar gewoon het er zijn, goed genoeg is. Of het maken van in een mijn ogen klein gebaar, namelijk het terug brengen van een opblaasbandje.

In haar ogen was het namelijk erg belangrijk voor haar en daarmee leerde een meisje van twee, drie jaar mij een mooie les. Toen ze met haar vader en moeder een tijdje later van het strand af wandelde, had haar vader in eerste instantie haar band vast. Toen ze werden aangesproken door een aantal mensen en daarna weer verder liepen, gebaarde het meisje naar haar vader dat ze haar band graag wilde dragen. Ze liep blij met de band om haar nek van het strand af.

Nog steeds kan ik ontroerd worden als ik terug denk aan dat moment, omdat dat meisje mij en mijn innerlijke meisje ‘even’ vertelde dat ik een mooi mens ben, dat hier niet zoveel voor nodig is, en dat ik dat gevoel over mijzelf wat vaker mag omarmen.

Het schelpje heb ik uiteraard bewaard en staat voor mij symbool voor mijn innerlijk kind, de liefde voor mijzelf en de mensen om mij heen. En dat zoiets kleins, zo groots kan zijn.

 

 

    Pin It on Pinterest

    Vind je Today Training leuk?

    Deel het dan met je vrienden